KT (Kvaltävlingar)

Information.

Ni som deltagit på kvaltävling och vunnit en plats till LM men inte lyckats finna något LM att delta i.

Be er KT-arrangör att maila resultatlista + mailadresser till tavling@snwk.se senast den 22 september.

Vi kommer att ordna ett uppsamlingsheat i/runt Göteborg för dessa lördagen den 28 september, vinnaren på denna inofficiella tävling kommer sedan att gå vidare till SM.

//SM-gruppen

Om du eller din klubb vill vara med på en lista över de som arrangerar en kvaltävling. Fyll då i formuläret via denna länken

Här hittar du lista på de arrangörer som valt att finnas med på vår offentliga lista.

För att kvala in till LM (länsmästerskap) så ska varje klubb/aktör ha en inofficiell TSM Nose Work tävling 1-2 gömmor i klass 1 nivå, tävlande får veta antal gömmor, tiden stoppas då föraren säger ”färdigt”. SNWKs riktlinjer ska följas.

Ekipagen som önska att delta ska vara hemmahörande i länet, de som önskar att delta i annat län kan söka dispens hos tavling@snwk.se. Det är endast tillåtet att anmäla en förare/hund till uttagning (den hund eller förare som är direktkvalificerad till SM kan inte delta på KT eller LM). Bedömaren ska vara auktoriserad Nose Work DP-domare eller tävlingsdomare. De tävlande ska ha ett godkänt doftprov i eukalyptus. Ekipage som är uppflyttad till högre klass har rätt att delta.

Arrangören för KT ska ansöka om en inofficiell tävling via SNWK, den ska hållas dold eftersom den inte är öppen för samtliga. Tävlingen ska hållas innan juni månads utgång. Minst tre ekipage måste delta för att kvalificeras till LM.

Då den hålls dold så bör arrangören ta emot anmälningar via mail e.d. Tänk på vilka uppgifter som ni behöver ha in för att kunna lägga till ekipagen i tävling- resultatsystemet (snwktavling.se)

Samtliga tävlande resultat ska skickas in till årets LM arrangör av KT-arrangören, e-mail adress på de tre bäst placerade ska oxå bifogas. Vinnaren från varje klubb/aktör går vidare till LM. Om någon inte kan delta på LM så går platsen vidare till det ekipaget som kom på andra plats osv. Det är det vinnande ekipaget som deltar och det är inte tillåtet att byta hund eller förare.